Född 1969 i Moskva, bor och arbetar i Sverige sedan 2000

Utbildning

1993-1994 School of Contemporary Art Free Workshops, Moscow
1987-1992 Moscow State Pedagogical University, Institutionen för Konst, Moskva, Master of Art

Separatutställningar (i urval)

2017 Separations, Galleri 21, Moskva
2016 Dissekering, performance, Museum Gustavianum, Uppsala
2015 På ett hår, Galleri 21, Moskva
2015 Östergök, galleri Se konst, Falun
2014 Frames of Life, Galleri Fagerstedt, Stockholm
2012 Rysk roulett, Galleri 1 Uppsala
2011 Min soldat, Uppsala Konstmuseum
2009 Arvet, Galleri Strömbom, Uppsala
2009 Viktiga saker, Galleri Agardh & Tornvall, Stockholm
2008 Mitt Atlantis, Moskvas museum för modern konst

Filmografi

2018 Vanishing point, 4:30 + 30:00, two channel video installation
2017 Caro vero infirma, 13 min, video
2016 Madame Frankenstein, 3 min, video
2015 UNLOVE, 2:30 min, videoinstallation
2015 Baggage, 5:18 min, two channel video installation
2015 Herbarium, 10 min, art film
2015 Östergök, 4:30 min, tre-kanal videoinstallation
2014 Maria och Elisabet. 14 min. konstfilm
2014 På ett hår. 2:20 min. Videoinstallation
2014 The Others. 4:30. tvåkanal videoinstallation
2013 Don’t Cry over Spilt Milk. 5 min. Konstfilm
2011 Min soldat. 14 min. Fyra-kanal videoinstallation
2011 Före/efter. Mission i Afghanistan. 22 min. Dokumentär
2005 Amor och Psyche. 5 min. Konstfilm
Offentliga uppdrag
2017 Konsten som port till reformationen, Uppsala kommun
2016 Festvåning, Katarinaskolan, Uppsala
2015 Inside Out, Uppsala kommun och Uppsala Universitet
2012 Living Room, utsmyckning på Dragarbrunnsgatan, Uppsala
2010 Min väg och Klätterros, utsmyckning av flerfamiljshus, Stenhagsvägen, Uppsala
2008 Gatumusikanter, 130 m2 mosaik i gatuplan, Uppsala Konsert och Kongress

Stipendier och priser

2018 Iaspis, International kulturutbyte
2017 Produktionsstöd, Region Uppsala
2017 Projektbidrag , Region Uppsala
2017 Arbetsstipendium,Uppsala kommun
2016 Produktionsstöd,, Film i Uppland
2015 Första pris, Arkitekttävling för Slottstorget, Å-rummet och Rådhusesplanaden, Gävle tillsammans med arkitekturbyrå Karavan
2015 Projektbidrag, Kulturnämnden, Uppsala kommun
2014 Första pris, VideoGUD festivalen
2013 Produktionsstöd, Film i Uppland
2013 Första pris, International Video Art Festival «Now&After», Moskva
2013 Hedersomnämnande, VideoGUD festivalen
2012 UNT stadsmiljöpris för Living Room, Dragarbrunnsgatan, Uppsala
2012 Uppsala kommuns arbetsstipendium
2011 SPEKTRA:DOX, FilmRegion Stockholm-Mälardalen, Film i Uppland
2010 Konstnärsnämndens arbetsstipendium
2008 Uppsala läns landstings stipendium
2007 Första pris, tävling Konstnärlig gestaltning vid Uppsala Konsert & Kongress

Grupputställningar och festivaler (i urval)

2018 Videofestival, Now & After, Moskva
2018 Tåget ankomst, NCCA, Moskva
2018 The hair, Moscow Museum of Modern Arts, Russia
2016 Haka formations, Köttinspektionen, Uppsala
2017 Stof. Konst på Medicinhistoriska, Uppsala
2017 Jast Art, galleri Verkligheten, Umeå
2017 Vänta mig, Å-huset, Uppsala
2016 Haka formations, Köttinspektionen, Uppsala
2016 Metamorphoses, Pörnbah, Germany
2016 Vienna contemporary , Wien, Austria
2016 VII permanent collection display, Moscow Museum of Modern Arts
2016 19/92. At First, Moscow Museum of Modern Arts
2016 Supermarket Art Fair, Stockholm
2016 Ecoskop, CCI Fabrika Fabrika, Moscow
2016 Mirrors, Reflection, Museum of Moscow
2015 They Printed It!, grupputställning, Kunsthalle, Zürich
2015 Inside Out, Uppsala
2015 Exchange, Ånghammaren, Österbybruk
2015 Internationell kvinnofilmfestival, Uppsala
2015 Konstmässa Supermarket, Stockholm
2014 Friktioner, Performancefestival, Uppsala konstmuseum
2014 VideoGUD festivalen, Smedjebacken
2014 Polisen i dina ögon, Polismuseet, Stockholm
2014 Vårsalong, Liljevalchs konsthall, Stockholm
2014 SUPERMARKET, Stockholm
2013 Vardag, The Fifth Moscow Biennale of Contemporary Art, Moskva
2013 Uppsala internationella kortfilmsfestival, Uppsala
2013 International Video Art Festival «Now&After», Moskva
2013 haka.nu, Uppsala Konstmuseum
2013 VideoGUD festivalen, Uppsala
2012 Uppsala internationella kortfilmsfestival, Uppsala
2010 Swedish Family, Uppsala Konstmuseum
2015 Porträtt i video, Konstcentrum Fabrika, Moskva
2014 Lens Politica, Helsinki, Finland
2014 Uppsala internationella kortfilmsfestival, Uppsala

Kurator (i urval)

Medlem i konstgruppen HAKA som driver konsthall Köttinspektionen i Uppsala.(www.kottinspektionen.org)
2018 Om jag bara kunde, Köttinspektionen, Uppsala
2016 På vägkanten, Taus Machacheva och Musaj Gajvoronskyi
2015 Who Says What to Whom, Köttinspektionen, Uppsala
2015 Good Intentions, Mervi Junkkonen, Köttinspektionen, Uppsala
2015 Vid vägkanten, Taus Makhacheva och Musay Gayvoronsky, Köttinspektionen, Uppsala
2014 Jag var en gång en sömngångare, Krystallia Sakellariou, Köttinspektionen, Uppsala
2014 Action in Art, Lusine Djanyan & Aleksei Knedlyakovsky, Liv Strömquist, Minna Suoniemi,
Victoria Lomasko, Köttinspektionen, Uppsala

Anställningar

2018- Uppsala konstmuseum, konstpedagog
2002 – 2018 Sveriges Television, grafiker
2003 – 2018 Katarinaskolan, Uppsala, bildlärare

Publiceringar

Cora nr 52 Ingen virtuell verklighet på Röda torget
Cora nr 47, Sista utställningens sista dag
Cora nr 44, Noterat i Moskva
Cora nr 36, ”Ett köttigt, vidrigt, jättelikt, ylande odjur med hundra käftar”
Cora nr 35, Feministisk penna
http://cora.se/#!/post/64715957891/stodja-med-sin-konst/ Stödja med sin konst
Cora nr 34, http://www.natverkstan.net/tidskriftsrevyn/ Laboratoriets landskap
Cora nr 32, Mer än Pussy Riot
Cora nr 31, Kentaur på apoteket

Kontakt

natasha.dahnberg@gmail.com
tel: 070 391 45 72